top of page
  • Foto van schrijverJohn Duurkoop

Dat is leuk! Retroprints van de Fotofabriek.

Onlangs ontdekte ik de Retroprints van de Fotofabriek. Dat kwam goed uit want wij zochten wat leuke foto’s voor ons prikbord in onze logeerkamer voor de kleinkinderen in ons nieuwe huis. Ook voor mijn fotografie werkkamer kon ik best wel wat leuke kleinere foto’s als decoratie gebruiken naast het geweld van de vergrotingen die daar al aan de muur hangen.

Als je Retroprint wil bestellen dan doe je dat in de online editor van de Fotofabriek. Daarmee gaan werken is echt een “piece-of-cake”. Eigenlijk net zo helder en doordacht als hun fotoalbum software. Bij de start kun je kiezen uit 3 uitvoeringen: Een luxe versie, de standaard versie of een fotowaaier.Ik koos de standaard Retropint van €4,99 voor 8 foto’s van 10,2x12,7 cm. Dat is iets groter dan de klassieke Polaroid foto. Waarschijnlijk is het Retroprint concept geïnspireerd door de Polaroid look & feel maar je hebt nu wel alle voordelen van de digitale fotografie.


De online editor van de Fotofabriek geeft je een grote keuze om je foto’s een retro look te geven. Ik ben begonnen met een blanco project en heb toen bij mijn foto’s verschillende opties geprobeerd maar nog niet allemaal… Hieronder zie je een foto van kleinzoon Flip met Chocomel snor in wording.
Nadat ik de prints met de post gekregen had heb ik ze snel even op mijn scanner gedigitaliseerd en hieronder zie je alle foto’s bij elkaar. Toevallig pasten een setje van 8 Retroprints mooi op de A3 glasplaat van de scanner. Als je op de foto klikt, dan wordt hij wat groter weergegeven.


Zoals je ziet is het een bonte mix geworden van straat-, familie-, architectuur- en landschapsfoto’s.Je ziet dat er heel veel mogelijkheden zijn met kaders, filters, schaduwen, versieringen en symbolen. De kleuren zijn precies zoals ik bedoeld had en daarvan is niets verloren gegaan.


Conclusie: Hele leuke nieuwe manier om je foto’s te presenteren of cadeau te geven. Ik ga binnenkort ook een keer de Deluxe versie proberen. Die zijn groter en zijn ook op een hele stevige kwaliteit karton gedrukt. Ik denk zelfs dat ik met de afmeting van 30x38 zelfs zakelijk uit de voeten kan. De foto’s zijn zo stevig dat ze kunnen blijven staan zonder lijst o.i.d. maar kunnen ook geleverd worden met een fotohangertje of ophangoog.


Voor meer informatie: www.fotofabriek.nl

11 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page