top of page

Quatalis Fotoalbum  Scan Service

Geeft alle familieleden en vrienden een eigen
exemplaar van uw unieke fotoalbum

Een familie fotoalbum is een schat aan herinneringen voor de hele familie. Alleen in een fotoalbum zie je de foto’s gegroepeerd en vaak ook voorzien van geschreven teksten vol dierbare herinneringen. Maar in de regel is er maar 1 exemplaar voorhanden terwijl er belangstelling van meerdere familieleden.

De oplossing is het digitaliseren van het hele album. Naast het kunnen delen van uw fotoalbum is het bijkomende voordeel dat dit album niet meer onderhevig is aan "de tand des tijds". Geen loslatende fotohoekjes of verder verkleurende foto's meer.

Na het scannen is dan van alle pagina's van het album,  inclusief de omslag, het volgende beschikbaar:

  • JPEG

  • PDF

  • Flipbook

  • TIFF 

  • Optioneel ook een gedrukt album

Een hoge resolutie foto per bladzijde in JPEG. Met deze JPEG foto's kan al heel eenvoudig een fotoalbum gemaakt worden met bijv. Google Foto's, OneDrive, Dropbox en Apple iCloud,

Klik op de afbeelding hieronder voor de grotere weergave

Het hele album als één PDF document of een PFD e-book wat zowel op de PC, Mac of telefoon bekeken kan worden. PDF bestanden zijn een industriestandaard geworden en er is zelfs een archief versie van het PDF-formaat beschikbaar, PDF/A.

Deze versie wordt gebruikt door bedrijven en instellingen die hun documenten voor zeker de komende 100 jaar willen veilig stellen. Het album wordt standaard naar PDF geconverteerd maar op verzoek kan er ook een PDF/A versie van uw album gemaakt worden. Hieronder een voorbeeld van een album in een PDF-viewer. Klik op de dubbele pijl rechtsboven in de PDF-viewer voor een schermvullende weergave.

Het album kan ook als een Flipbook geleverd worden en dan kan het album  in de meeste gevallen overal op de PC, Mac of een smartphone vanuit de browser bekeken worden.

Hieronder is gekozen voor de weergave over 2 pagina's tegelijkertijd maar een weergave per enkele pagina is ook mogelijk,

Voor een volledige weergave klik je op het vierkantje rechtsonder in de Flipbook viewer hieronder. Meer Flipbook album voorbeelden vind je op deze pagina.

 

 

 

 

 

 

De TIFF bestanden zijn ook beschikbaar op verzoek voor het geval uzelf in de weer wilt gaan met de albumbladen in je favoriete foto bewerkingssoftware zoals bijvoorbeeld Lightroom, Photoshop of GIMP.

De TIFF bestanden zijn wel een stuk groter dan de JPEG versie, maar zijn beter te bewerken vergeleken met de JPEG foto's.

Een gedrukte versie van uw gedigitaliseerde fotoalbum is een extra optie. De meeste aanbieders van gedrukte fotoalbums zullen een mooi nieuwe versie van uw fotoboek kunnen maken op basis van de beschikbare JPEG en TIFF bestanden. Er is dan een grote keuze aan uitvoeringen zoals bijv. een ringband, een hardcover, softcover of een vlakliggende versie. Quatalis kan dit ook voor u verzorgen samen met de Fotofabriek (www.fotofabriek.nl). Hieronder een voorbeeld van een vlakliggend album met een harde cover naast het origineel uit 1949.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het scanproces is handmatig en de prijs is dan ook afhankelijk van de conditie en het aantal bladzijdes in het album.

De link hieronder naar prijslijst geeft een indicatie van het digitaliseren van een doorsnee fotoalbum. U kunt hieronder ook uw vragen stellen of verzoeken om een prijsopgaaf.

 

 

 

Fotoalbum blad uit 1951
Fotoalbum blad uit 1958
Origineel fotoalbum naast geprinte versie op A4 formaat
bottom of page