top of page

Flipbook  versie van een fotoalbum van 1949-1947

Dit is de web Flipbook versie van het eerste fotoalbum van mijn ouders. Zij kregen verkering in 1949 en zijn getrouwd in 1951. Het album telt bijna 80 pagina’s en had een soort veter door de kaft om de pagina’s op zijn plaats te houden.

 

Dit is een online Flipbook en de kwaliteit bij lange na niet hetzelfde als de originele scans of die van de offline Flipbook versie. Daarbij is bij deze versie ook nog eens de resolutie aangepast zodat de bladeren door het album op elk device (smartphone, tablet, pc) probleemloos verloopt.

 

Door een te klikken op de button voor weergave op het volledige scherm (rechtsonder), zie je nog steeds verbluffend veel details in de foto’s en het album die je anders ontgaan zouden zijn.

Flipbook  versie van een fotoalbum van 1957-1959

Dit is de web Flipbook versie van het tweede fotoalbum van mijn ouders. Er komen steeds meer kinderen totdat ze 5 jongens hebben. Ze woonden met de eerste twee kinderen in bij de ouders van mijn vader totdat zij een nieuwbouw woning kregen in Moerwijk in Den Haag.

Dit fotoalbum was vrij groot (bijna A3 formaat) en omwille van de omvang zijn hier 20 pagina's weergeven. Het album was gebonden met een ringband.

Antiek familie fotoalbum uit 2de helft 19de eeuw

Een van de meest bijzondere en oudste fotoalbums die ik gedigitaliseerd is het fotoalbum van de familie van Casper de Weert. Het album was waarschijnlijk door de vader van Casper voorzien van getypte labels die naam en rol van de persoon in de familie aangaven.

Deze labels gaven wel de juiste informatie maar pasten eigenlijk qua afmeting niet in dit album. Gelukkig waren ze niet geplakt maar waren ze geschoven tussen de foto en het albumblad.

 

Ik heb het album 2x gescand, eenmaal met en eenmaal zonder deze labels. Hier zie je een Flipbook versie  van het album met de labels.

Er kan ook een min of meer interactieve Flipbook versie van gemaakt worden van dit album. Dan wordt de informatie uit de labels zichtbaar wordt als de muis over de foto gaat.

Alle rechten voor dit album berusten bij Casper de Weert.

bottom of page