top of page

Hoe worden fotoalbums gescand?

De fotoalbums worden gescand op een high-end A3 scanner waarbij gebruik gemaakt wordt van geavanceerde software (Silverfast Ai Studio, Archive Suite SE of  HDR Studio) voor een optimaal resultaat.

​Albums komen in verschillende soorten en maten en enkele voorbeelden zijn:

  • Oude vaak kleinere albums gebonden met een veter of koord

  • Grote en kleine albums gebonden met een ringband

  • Albums met ingebonden pagina’s en variërend van klein tot heel groot

Door deze veelvoud van soorten en maten laat het digitaliseren van een fotoalbum zich moeilijk in een standaard prijslijst gieten. Neem daarom altijd contact met ons op als u een prijsindicatie wilt voor het digitaliseren van een fotoalbum. De volgende aspecten zijn bepalend voor de hoogte van de prijs van het digitale album:

  • Kan en mogen de bladen van het album losgemaakt worden? Losse pagina’s kunnen sneller gescand worden.

  • Wat is de conditie van de foto’s en de albumbladen? Vlekken of beschadigingen?

  • Hoeveel pagina’s telt het album?

  • Veel losgelaten foto’s en/of verouderde fotohoekjes om de foto’s op hun plaats te houden?

  • Zijn de doorzichtige schutbladen ook beplakt? Die zijn wat kwetsbaarder bij het scannen.

Na het scannen van de bladen worden zijn in Lightroom en/of Photoshop verder geoptimaliseerd. De TIFF en JPEG bestanden worden dan vervolgens geconverteerd naar een E-book wat op elk device bekeken kan worden. Ook is het dan mogelijk om familie en vrienden allemaal een exemplaar van deze E-book versie van het foto album te geven.

Na het scannen en vervolgens bewerken van het resultaat is het album beschikbaar als en set hoge resolutie foto's. Van elke bladzijde is er een JPEG afbeelding. Voor de liefhebbers zijn ook de TIFF afbeeldingen beschikbaar. Met dit eindresultaat kan er een gedrukt fotoalbum gemaakt worden. Wij kunnen dit ook verzorgen en doen dit bij voorkeur bij de Fotofabriek (www.fotofabriek.nl).

Tenslotte wordt er van elk fotoalbum ook een PDF fotoalbum gemaakt waarmee het makkelijk wordt om familie en vrienden ook een E-book versie van het album te geven

Onze prijslijst hieronder geeft in een prijsindicatie en de button ernaast is voor de vrijblijvende prijsopgave. Voor demo fotoalbums en aanvullende informatie klikt u  op de button "Meer informatie".

bottom of page