top of page
  • Foto van schrijverJohn Duurkoop

Stoere militair van het legeronderdeel de Gele Rijders poserend op zijn paard begin 20ste eeuw.

Soms zit er een fotografisch pareltje tussen de scan opdrachten en gelukkig gaf de betreffende familie toestemming om dit ook aan de rest van de wereld te laten zien. Deze foto (8x13cm) was had last van barsten, een grote vlek in het midden en veel kleine krasjes.

In hoeverre de foto verkleurd was ten opzicht van de waarschijnlijk originele chamois kleur is niet meer na te gaan. Het gerestaureerde exemplaar heb ik dan ook een kleur gegeven die aardig overeen moet komen met het toenmalige origineel. De opname is voor die tijd, met zijn lange belichtingstijden en relatief eenvoudige apparatuur, goed geslaagd.

De militair en zijn paard staan er behoorlijk scherp op en dat ook nog terwijl de foto in de schaduw of op een bewolkte dag genomen is. Zo te zien aan het wapen onder het zadel was dit een militair van het Korps Rijdende Artillerie, ook bekend als de Gele Rijders. Dat is een korps van de Nederlandse Koninklijke Landmacht. Deze foto kan nu makkelijk afgedrukt worden op een 30x40 cm formaat of zelfs groter.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page