top of page
 • Foto van schrijverJohn Duurkoop

Quatalis Analoge Portfolio Scan Service

Dé oplossing voor de drukke fotograaf met een omvangrijk analoog archief


Als u gestart bent met uw fotografie ergens in de laatste 30 jaar van de vorige eeuw, dan is er een grote kans dat u als professionele- of een serieuze amateurfotograaf een grote verzameling negatieven, dia's of foto's beschikt. In het meest gunstige geval is alles keurig gearchiveerd en zelfs voorzien van contactafdrukken per film of gebeurtenis.

In het minder gunstige geval bleef dit archiveren decennia lang op de planning staan en behoort het nog steeds tot de jaarlijks terugkerende goede voornemens.


Wat is de Analoge Portfolio Scan Service?

Voor deze groep fotografen (of hun archiefbeheerders) is er de Quatalis Analoge Fotografie Portfolio Service. Afhankelijk van wat uw wensen zijn of de staat waarin het archief zich bevindt, kan deze service voorzien in het volgende:

 • Scannen van de negatieven en dia's in hoge kwaliteit naar een bestandstype van uw keuze zoals TIFF, DNG, PSD of JPEG.

 • Meerdere uitvoerformaten per scan zijn ook mogelijk zoals bijvoorbeeld TIFF en JPEG.

 • De scans worden per stuk handmatig gecorrigeerd in Lightroom en/of Photoshop en afhankelijk van type of conditie aangepast: op belichting, stof en krasvrij maken, witbalans, kleurzweem door veroudering, etc..

 • Kleuren negatieven en dia's worden 3x gescand. Tweemaal voor een goede dynamiek in de lichte en donkere partijen en 1x infrarood voor stof en vlekken verwijdering.

 • Alle scans zijn makkelijk indexeerbaar en worden voorzien van een bestandsnaam van uw keuze, zoals bijvoorbeeld datum, gebeurtenis, volgnummer, locatie, etc..

 • Plaatsen van de negatieven of dia's in A4 opbergbladen en ringband mappen.

 • Contactafdruk per film, gebeurtenis of blad.

 • Levering bestanden op portable harddisk, USB stick of cd-rom.

 • Indien gewenst, haal- en brengservice voor omvangrijke analoge archieven.

Mogelijk resultaat

Indien een keuze gemaakt wordt voor de meeste bovenstaande opties, dan kan het uiteindelijke resultaat bij een grote negatief of dia verzameling er voor u als volgt uitzien:

 • Alle negatieven of dia's in transparante opbergbladen met contactafdruk in A4 ringbanden in de door u gewenste volgorde.

 • Een bestandsuitvoer naar keuze zoals PSD, DNG, PNG, TIFF of JPEG. Meerdere uitvoerformaten zijn mogelijk waarbij TIFF en JPEG een veelgebruikte combinatie zijn.

 • Alle bestanden voorzien van de door u gewenste bestandsnaam op een portable harddisk, USB drive of CD-ROM.

Ook een basic optie mogelijk

Maar ook een meer basale aanpak is mogelijk om een compleet archief of portfolio snel inzichtelijk te krijgen. Dus bijvoorbeeld alleen maar een basic scan naar JPEG om daarna zelf een keuze te maken voor een kleinere selectie die dan in aanmerking kunnen komen voor een scan van hoge kwaliteit in bijv. TIFF.


Investering

De benodigde investering voor het digitaliseren van uw analoge portfolio of archief wordt bepaald door het aantal handelingen die het gewenste resultaat moeten opleveren.

Benieuwd wat voor investering het digitaliseren van uw portfolio of archief vraagt? Maak dan uw wensen kenbaar via email, telefoongesprek of op afspraak bij Quatalis. Snel krijgt u dan vrijblijvend inzicht in de mogelijkheden met de benodigde investering.

Vanzelfsprekend behoort ook een gratis en vrijblijvende serie proefscans tot de mogelijkheden.

Contact

Quatalis is voor een afspraak of meer informatie bereikbaar op:

Telefoon 070-2136429 0f 06-15852265

Web: www.quatalis.com


26 weergaven0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page